Het doel van de stichting is het bewerkstelligen van aantoonbare maatschappelijke (economische en ecologische) meerwaarde voor het gebied Weerribben-Wieden (Steenwijkerland) met als hart het Nationaal Park.

Doelstelling Stichting Weerribben-Wieden
Het realiseren van het doel zal worden ondersteund door het bieden van een centraal aanspreekpunt aan gebiedspartners, die die zich hiermee bezig houden, ieder met behoud van de eigen identiteit. Ook zorgt de stichting voor het kanaliseren en bundelen van de behoeften van deze gebiedspartners en het zijn van intermediair voor en namens hen richting politiek, overheid, subsidiegevers en andere relevante partijen. Projecten initiƫren en uitvoeren horen er bij, evenals het stimuleren en organiseren van educatieve activiteiten en het voeren van een publiciteitsbeleid.

Balans
Bij alles wat de Stichting doet gaat het om de balans tussen economie, ecologie en leefbaarheid. Het gaat daarbij om een wisselend evenwicht , werken vanuit een lange termijn kader. Samenwerking is cruciaal, net als elkaar de winst gunnen.

Wie zijn wij?
Stichting Weerribben-Wieden is een organisatie van, voor en uit het gebied Weerribben-Wieden. Bewoners, ondernemers, terreinbeheerders en gemeente werken samen via deze stichting. Aan het roer staat Jurr van Dalen als directeur, ondersteund door medewerkers vanuit partners. De stichting heeft een bestuur, dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle gebiedspartijen. Zij bepaalt de koers van de organisatie om bovenstaande doelstelling te realiseren.

Het stichtingsbestuur bestaat uit negen vertegenwoordigers van alle gebiedspartijen in Steenwijkerland. Dit zijn:
– Gemeente Steenwijkerland
– Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Steenwijkerland
– KOPTOP
– LTO Noord, afdeling Steenwijkerland
– Natuurmonumenten, gebiedseenheid De Wieden
– Staatsbosbeheer, regiodirectie Oost
– Ondernemersplatform Steenwijkerland
– Plaatselijke Belangen in de Weerribben
– Plaatselijke Belangen in de Wieden

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment